Alppilan Katsastus

Alppilan Katsastus

Katsastusaseman palvelut

Katsastusaseman palvelut

Ajanvaraukseen pääset painamalla nuolesta tai allaolevan kuvalinkin kautta.

Jälkitarkastus

20,00 / auto
  • Jälkitarkastus

Määräaikaiskatsastus ilman päästömittausta

45,00 / auto
  • Määräaikaiskatsastus
  • Päästömittaus

Määräaikaiskatsastuspaketti

57,00 / auto
  • Määräaikaiskatsastus
  • Päästömittaus

Rekisteröintikatsastukset

Rekisteröinti- ja muutoskatsastuksiin ajanvaraukset soittamalla tai käymällä toimipisteellä.

Muutoskatsastukset

Rekisteröinti- ja muutoskatsastuksiin ajanvaraukset soittamalla tai käymällä toimipisteellä.

Katsastusaseman palvelut ovat käytettävissä joko ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella!

Voit varata ajan meille joko suoraan viereistä kuvaa painamalla, tai soittaa meille, mutta myös ajamalla suoraan asemalle.

Aukioloajat

Arkisin

Klo. 09.00 - 20.00

Lauantaisin

Klo. 10.00 - 18.00

Katsastusaseman palvelut - lisätietoa

Lisätietoa voit lukea Traficomin sivuilta sekä meidän "Usein kysytyt kysymykset"-alasivulta.

Mikä on muutoskatsastus?

Muutoskatsastus tulee tehdä jos ajoneuvon rakennetta tai käyttötarkoitusta muutetaan olennaisesti, siihen liitetään tai poistetaan osia tai varusteita, jotka muuttavat merkittävästi sen ominaisuuksia tai käyttötarkoitusta, siihen kohdistuvan veron tai maksun edellytykset muuttuvat ja jos sen luokittelu- tai alaluokittelutieto ei enää pidä paikkaansa.

Ajoneuvo on vietävä muutoskatsastettavaksi esimerkiksi jos ajoneuvon rakennetta on muutettu siten, että muutoksella on vähäistä suurempi vaikutus ajoneuvon turvallisuuteen tai päästöihin tai ajoneuvon rakennetta tai käyttötarkoitusta on muutettu ja muutoksella on olennaista vaikutusta rekisteriin merkittäviin tietoihin tai ajoneuvon rakennetta tai käyttötarkoitusta on muutettu siten, että muutoksella on vaikutusta ajoneuvoon kohdistuvaan veroon tai olennaista vaikutusta lakisääteisiin maksuihin tai ajoneuvoa on muutettu siten, että sen luokitus muuttuu.

Mitä tapahtuu, jos autoni hylätään katsastuksessa?

Mikäli määräaikaiskatsastus ajoneuvosi osalta on hylätty, ensimmäinen toimenpide on korjata todetut viat ja puutteet, sekä tarkistaa pakollisten maksujen ajantasaisuus. Hylätyn ajoneuvon voit viedä jälkitarkastukseen 1 kuukauden kuluessa katsastuksesta, mikäli et ehdi hoitaa jälkitarkastusta kuukauden kuluessa, tulee katsastus tehdä kokonaan uudestaan.

Jos olet vienyt ajoneuvosi määräaikaiskatsastukseen katsastusaikana, voit käyttää ajoneuvoa viat korjattuna 2 kuukauden ajan hylkäämisestä. Jos olet vienyt ajoneuvosi katsastettavaksi katsastusajan päätyttyä, on ajoneuvosi käyttökiellossa. Käyttökiellossa olevaa ajoneuvoa voit ajaa ainoastaan katsastajan antamalla luvalla tai siirtoluvalla korjattavaksi, tai ennalta varattuun katsastuksen jälkitarkastukseen tai määräaikaiskatsastukseen.

Mikä on rekisteröintikatsastus?

Ajoneuvolle on tehtävä rekisteröintikatsastus tai yksittäishyväksyntä ennen kuin ajoneuvo voidaan ensirekisteröidä Suomeen. Rekisteröintikatsastuksessa tarkastetaan tekniset tiedot, rakenne, varusteet ja kunto, jonka lisäksi varmistetaan samalla, että ajoneuvo täyttää Suomen tieliikennelainsäädännön vaatimukset.

Kun kyseessä on käytettynä maahantuotava ajoneuvo, tarkastetaan rekisteröintikatsastuksessa ajoneuvon yksilöintitiedot ja muut rekisteröintiä varten tarpeelliset tiedot. Lisäksi tarkistetaan, onko ajoneuvo rakenteeltaan, mitoiltaan ja varusteiltaan säännösten ja määräysten mukainen. Muista ottaa rekisteröintikatsastukseen mukaan aina todistus aiemmasta rekisteröinnistä, tarvittaessa selvitykset ajoneuvon teknisestä vaatimuksenmukaisuudesta ja selvitä matkamittarin lukeman oikeellisuus esimerkiksi ajoneuvon huoltohistoriasta.

Milloin ajoneuvo on katsastettava?

Henkilöautot, pakettiautot, erikoisautot, raskaat nelipyörät ja nelipyörät on katsastettava ensimmäisen kerran viimeistään 4 vuoden kuluttua siitä, kun ajoneuvo on otettu käyttöön, jonka jälkeen katsastusväli harvenee 2 vuoden mittaiseksi. Kun käyttöönotosta on kulunut yli 10 vuotta, tulee auto katsastaa vuosittain.

Kevyet nelipyörät tulee katsastaa ensimmäisen kerran 3 vuoden kuluttua käyttöönotosta ja seuraavan kerran 2 vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta, jonka jälkeen katsastusväli harvenee vuosittaiseksi katsastukseksi.

Linja- ja kuorma-autot, O3- ja O4-luokan perävaunut, erikoisautot yli 3,5t ja sairasautot on katsastettava ensimmäisen kerran viimeistään vuoden kuluttua ajoneuvon käyttöönotosta, jonka jälkeen ajoneuvo katsastetaan myös jatkossa vuosittain.

Luvanvaraiseen taksiliikenteeseen käytettävät henkilöautot, pakettiautot, kuorma-autot, erikoisautot, raskaat nelipyörät, nelipyörät ja kevyet nelipyörät tulee katsastaa ensimmäisen kerran viimeistään vuoden kuluttua käyttöönotosta, jonka jälkeen ajoneuvo tulee katsastaa vuosittain. Kuitenkin, jos käyttöönotosta tai viimeisestä katsastuksesta on jo kulunut yli vuosi ennen luvanvaraisen liikenteen aloittamista, on ajoneuvo katsastettava ennen luvanvaraisen liikenteen aloittamista.

Luvanvaraiseen tavaraliikenteeseen käytettävät T1b-, T2b- ja T3b-luokan traktorit on katsastettava ensimmäisen kerran viimeistään 4 vuoden kuluttua ajoneuvon käyttöönotosta, jonka jälkeen ajoneuvo tulee katsastaa viimeistään 2 vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta.

02-luokan perävaunut tulee katsastaa ensimmäisen kerran viimeistään kalenterivuoden loppuun mennessä sinä vuonna, jolloin käyttöönotosta on kulunut kaksi vuotta, jonka jälkeen perävaunu tulee katsastaa 2 vuoden välein (kalenterivuoden loppuun mennessä).

Huomioithan, että Alppilan Katsastus ei tällä hetkellä katsasta kuorma- ja linja-autoja ja O3- ja O4-luokan perävaunuja.

Töitä etsimässä?

Oletko sinä katsastusalan ammattilainen vailla töitä? Mikäli kyllä, lähetä meille hakemus!

Me etsimme aika-ajoin katsastushenkilöitä mukaan reippaaseen ja mukavaan porukkaamme