Alppilan Katsastus

Alppilan Katsastus

Katsastusasemalle töihin?

Alppilan Katsastus etsii aktiivisesti uusia katsastajia mukaan mukavaan porukkaan

Katsastusasemalle töihin

Osaavalle katsastajalle on aina tarvetta, joten älä epäröi lähettää työhakemusta alla olevan lomakkeen kautta.

 

Vaatimuksena meillä on soveltava peruskoulutus, sekä soveltuva ja riittävä ajoneuvoalan työkokemus tai osaaminen. Meidän palvelu perustuu luotettavuuteen, jota toivomme myös henkilöstömme noudattavan, jotta jokaisen katsastusasemalta lähtevän asiakkaan auto on turvallinen ja ajokuntoinen.

 

Liitä hakemukseen vapaamuotoinen työhakemus palkkatoiveineen ja CV.

 

Hox! Mikäli sinulla ei ole valmiina katsastajan oikeuksia, me koulutamme sinut!

  Mitä katsastajalta vaaditaan?

  Katsastusasemalle töihin?

   

  Toimiakseen katsastajana sinulla tulee olla soveltuva peruskoulutus sekä soveltuva ja riittävä ajoneuvoalan osaaminen ja työkokemus, jonka lisäksi katsastajalta edellytetään katsastusalaan ja katsastuksiin perehdyttävän jatkokoulutuksen suorittamista työtehtävien laajuutta vastaavasti.

  Millainen on peruskoulutus?

  Peruskoulutuksena vaaditaan tekniikan ammattikorkeakoulututkintoa, teknillisen oppilaitoksen tai vastaavan insinööri- tai teknikkotason tutkintoa tai katsastustoimintaan soveltuvaa, ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa tarkoitettua erikoisammattitutkintoa tai ammattitutkintoa. Peruskoulutusvaatimuksesta on säädetty AMK-opiskelijoille määräaikainen poikkeus.

  Millainen tutkinto katsastajalla tulee olla?

  Toimiakseen katsastajana sinulla tulee olla suoritettuna vähintään 30 opintopistettä hyväksytysti suoritettuja ammattikorkeakoulun ajoneuvotekniikan opintoja tai vastaava määrä muita soveltuvia konetekniikan opintoja. Soveltuvina opintoina pidetään lähinnä perinteisiä koneenrakennuksen opintoja, esimerkkeinä mekaaniikka, lujuusoppi ja koneensuunnittelu.

  Teknillisen oppilaitoksen tai vastaavan tutkinnon suorittaneen on oltava valmistunut autotekniikan opintolinjalta. Peruskoulutuksen voidaan kuitenkin hyväksyä myös muu vastaava soveltuva teknikkotason tutkinto. Soveltuvina tutkintoina hyväksytään kuljetus-, logistiikka- tai konetekniikan tutkinnot, jotka ovat sisältäneet vähintään 20 opintoviikkoa perinteisiä koneenrakennuksen opintoja, esimerkkeinä mekaniikkaa, lujuusoppia ja koneensuunnittelua.

  Ammattikorkeakoulu-opiskelijoille on säädetty katsastajien peruskoulutusvaatimuksista määräaikainen poikkeus, jossa riittää, että opiskelija on hyväksytysti suorittanut 30 opintopistettä ammattikorkeakoulun ajoneuvotekniikan opintoja tai vastaavan määrän muita soveltuvia konetekniikan opintoja. Tällöin voit osallistua katsastajakoulutukseen ja saada katsastusoikeuden jo ennen insinööritutkinnon suorittamista.

  Erikoisammattitutkinnon suorittaneen on oltava suorittanut ammatillisessa aikuiskoulutuksessa joko automekaanikon erikoisammattitutkinto, autoalan työjohdon erikoisammattitutkinto, autokorimestarin erikoisammattitutkinto, ajoneuvoalan erikoisammattitutkinto, tutkinnon suorittaminen on oltava aloitettu aikaisintaan vuonna 1999.

  Perustason ammattitutkinnon suorittaneen on oltava läpäissyt ammatillisesta aikuiskoulutuksesta joko henkilöautomekaanikon ammattitutkinto, raskaskalustomekaanikon ammattitutkinto, autokorimekaanikon ammattitutkinto tai ajoneuvoalan ammattitutkinto. Tässä myös tutkinnon suorittaminen on oltava aloitettu aikaisintaan vuonna 1999.

  Mitä ovat katsastajakoulutuksen pääsyvaatimukset?

  Ajoneuvojen katsastajan alalletulokoulutuksen pääsyn edellytyksenä on autoalan insinööritutkinto, autotekniikan tutkinto, autoalan erikoisammattitutkinto tai autoalan ammattitutkinto, jonka lisäksi työkokemuksena edellytetään ajoneuvoalan korjaamokokemusta tai vastaavaa kokemusta ja osaamista vähintään kuuden kuukauden ajan.

  Katsastaja ei myöskään saa olla tuomittu viimeisen 10 vuoden aikana vähintään 2 vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen, eikä katsastajalla saa olla tuomittuna 5 viimeisen kuukauden ajalta sakkoja tai vankeusrangaistuksia esimerkiksi vakavasta ajoneuvojen katsastusta, rekisteröintiä tai verotusta koskevien säännösten rikkomisesta tai yli 6 kuukauden mutta alle 2 vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen petoksesta, rekisterimerkintä- tai huumausainerikoksesta.

  Katsastusasemalle töihin, miksi Alppilan Katsastukseen?

  Muutama syy valita meidät