Alppilan Katsastus

Alppilan Katsastus

Alppilan Katsastus yrityksenä

Alppilan Katsastus

Keitä me olemme?

Alppilan Katsastus on paikallinen katsastusasema, joka palvelee asiakkaita osoitteessa Patteritie 7, 90530 Oulu.

 

Palveluihimme kuuluu määräaikaiskatsastusten lisäksi rekisteröinti- ja muutoskatsastukset sekä rekisteröintipalvelut (esim. Siirtolupa)

 

Laatulupauksemme on sitova, meille asiakastyytyväisyys ja meillä katsastettavien autojen turvallisuus on kaikki kaikessa.

Alppilan Katsastus

Keitä me olemme ja miksi olemme tarkkoja

Olemme katsastuksen suhteen tarkkoja. Emme valita turhasta, vaan sanomme asiasta, jotta myös sinun ajoneuvosi olisi turvallinen.

 

Alla muutama syy tarkkuuteen katsastuksessa.

Tietoa katsastuksesta

Ollaksemme asiakaslähtöinen ja laadukas katsastusasema Oulussa, on tapanamme myös antaa asiakkaillemme hyviä vinkkejä katsastukseen liittyen, jotta niihin voi tutustua kotona jo ennen katsastukseen tuloa.

Lisätietoa katsastuksesta ja lainsäädännöstä löydät Traficomin nettisivuilta.

Milloin ajoneuvo on katsastettava?

Henkilöautot, pakettiautot, erikoisautot, raskaat nelipyörät ja nelipyörät on katsastettava ensimmäisen kerran viimeistään 4 vuoden kuluttua siitä, kun ajoneuvo on otettu käyttöön, jonka jälkeen katsastusväli harvenee 2 vuoden mittaiseksi. Kun käyttöönotosta on kulunut yli 10 vuotta, tulee auto katsastaa vuosittain.

Kevyet nelipyörät tulee katsastaa ensimmäisen kerran 3 vuoden kuluttua käyttöönotosta ja seuraavan kerran 2 vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta, jonka jälkeen katsastusväli harvenee vuosittaiseksi katsastukseksi.

Linja- ja kuorma-autot, O3- ja O4-luokan perävaunut, erikoisautot yli 3,5t ja sairasautot on katsastettava ensimmäisen kerran viimeistään vuoden kuluttua ajoneuvon käyttöönotosta, jonka jälkeen ajoneuvo katsastetaan myös jatkossa vuosittain.

Luvanvaraiseen taksiliikenteeseen käytettävät henkilöautot, pakettiautot, kuorma-autot, erikoisautot, raskaat nelipyörät, nelipyörät ja kevyet nelipyörät tulee katsastaa ensimmäisen kerran viimeistään vuoden kuluttua käyttöönotosta, jonka jälkeen ajoneuvo tulee katsastaa vuosittain. Kuitenkin, jos käyttöönotosta tai viimeisestä katsastuksesta on jo kulunut yli vuosi ennen luvanvaraisen liikenteen aloittamista, on ajoneuvo katsastettava ennen luvanvaraisen liikenteen aloittamista.

Luvanvaraiseen tavaraliikenteeseen käytettävät T1b-, T2b- ja T3b-luokan traktorit on katsastettava ensimmäisen kerran viimeistään 4 vuoden kuluttua ajoneuvon käyttöönotosta, jonka jälkeen ajoneuvo tulee katsastaa viimeistään 2 vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta.

02-luokan perävaunut tulee katsastaa ensimmäisen kerran viimeistään kalenterivuoden loppuun mennessä sinä vuonna, jolloin käyttöönotosta on kulunut kaksi vuotta, jonka jälkeen perävaunu tulee katsastaa 2 vuoden välein (kalenterivuoden loppuun mennessä).

Huomioithan, että Alppilan Katsastus ei tällä hetkellä katsasta kuorma- ja linja-autoja ja O3- ja O4-luokan perävaunuja.

Mikä on valvontakatsastus?

Valvontakatsastus on ajoneuvon perusteellisempi tarkastus, johon poliisi-, tulli- tai rajavartioviranomainen voi määrätä ajoneuvon mikäli ajoneuvossa havaitaan sellainen vika, joka aiheuttaa turvallisuusriskin tai aiemmin annettua korjauskehotusta ei ole noudatettu. Valvontakatsastus koskee myös ulkomailla rekisteröityjä ajoneuvoja.

Mikä on kytkentäkatsastus?

Kytkentäkatsastus on toimenpide, jossa tarkastetaan, että auto ja hinattava ajoneuvo tai ajoneuvot sopivat kytkettäväksi toisiinsa, jonka lisäksi kytkentäkatsastuksessa tarkastettaan kytkentälaitteiden oikea mitoitus ja tarkoituksenmukaisuus, sekä tarkistetaan täyttääkö yhdistelmä niiden säännösten vaatimukset, jotka koskevat mittoja, kääntyvyyttä ja muuta yhdistelmän ominaisuutta.

Mikä on rekisteröintikatsastus?

Ajoneuvolle on tehtävä rekisteröintikatsastus tai yksittäishyväksyntä ennen kuin ajoneuvo voidaan ensirekisteröidä Suomeen. Rekisteröintikatsastuksessa tarkastetaan tekniset tiedot, rakenne, varusteet ja kunto, jonka lisäksi varmistetaan samalla, että ajoneuvo täyttää Suomen tieliikennelainsäädännön vaatimukset.

Mikä on muutoskatsastus?

Muutoskatsastus tulee tehdä jos ajoneuvon rakennetta tai käyttötarkoitusta muutetaan olennaisesti, siihen liitetään tai poistetaan osia tai varusteita, jotka muuttavat merkittävästi sen ominaisuuksia tai käyttötarkoitusta, siihen kohdistuvan veron tai maksun edellytykset muuttuvat ja jos sen luokittelu- tai alaluokittelutieto ei enää pidä paikkaansa.

Katsastus edessä? Alppilan Katsastus hoitaa!

Voit varata ajan meille joko suoraan viereistä kuvaa painamalla, tai soittaa meille, mutta myös ajamalla suoraan asemalle.

 

Lue lisää palveluistamme täältä.

Töitä etsimässä?

Oletko sinä katsastusalan ammattilainen vailla töitä? Mikäli kyllä, lähetä meille hakemus!

Me etsimme aika-ajoin katsastushenkilöitä mukaan reippaaseen ja mukavaan porukkaamme